OK

See veebileht kasutab küpsiseid, et pakkuda parimat kasutusmugavust. Kasutustingimused

Champagne Cuvée “L by VD” Blancs de Blanc Brut Nature

69.90

93.2 €/l

Tootja

Veuve Doussot

Riik

Prantsusmaa

Regioon

Champagne

Apellatsioon

AOC Champagne

Aastakäik

2013

Serveerimistemperatuur

8-10 °C

Alkoholiprotsent

12,5 %

Maht

75 cl

Viinamarjasort

Chardonnay 100%

Maitse

röstine

Sobivus toiduga

kahekordse rasvasisaldusega valgehallitusjuust

Sündmus

mereanniõhtusöök

SEO

shampanja, blanc de blancs, cuvee, väiketootja shampanja, tipp shampanja

Share this product

Veuve Doussot on ehe näide väikse perefirma poolt valmistatud šampanjast. Negociant-manipulant, lühendina NM tüüpi tootja puhul on kogu protsess alates mahepõllust kuni veini segu timmimiseni ühe pere võsukeste hallata. Neil on seljataga suur kogemustepagas, sest Joly’de pere on Champagne alal Côtes du Bari piirkonnas Chardonnay ja Pinot Noir viinamarju kasvatanud alates 1746.ndast aastast. Nende aedades on tüüpiline Champagne’ piirkonna jaoks valge lubjakivine pinnas, mis sisaldab iidse merepõhja elukate kivistisi. Selline pinnas loob aluse hea happega ja mineraalsusega vahuveini tootmisele. Kõike tehakse ühise kire, pühendumuse ja energiaga, järgides nii traditsioone kui kaasates uusi innovaatilisi ideid. Iga Veuve Doussot pudel peab saama oma nime vääriline, sest suguvõsa kuulus lesknaine Ernestine Doussot, kelle järgi šampanjamaja nime sai, ei oleks millegi vähemaga leppinud. ”L by VD” sari on loodud pere noorte võsukeste Lise, Lucas ja Loup auks. Väga väikse tiraaziga Blanc de Blancs ehk valge valgetest marjadest on tehtud 100% Chardonnay viinamarjast. Kokku villitakse ainult 700 pudelit. Veinimeistriks on Stéphane Joly. Viinamarjade pressimiseks on kasutusel vana vertikaalpress, ikka selline, mida piirkonnas sajandeid ekspluateeritud on. Šampanja läbib kahekordse fermentatsiooni, teine nendest leiab saccharomyces pärmibakterite kaasabil aset pudelis kroonkorgi all. Esimene fermentatsioon kestab 10 päeva 20 kraadises keskkonnas, teine fermentatsioon keldris 12 kraadi juures 6 nädalat. ”L by VD” Blanc de Blanci peetakse 24 kuud keldris pikali asendis settel. Toimub ka pudelite tantsitamine, et pärmikultuur veiniga võimalikult palju seguneks ja sade pudeli korgi peale koguneks. Siis on pudelikaela külmutamise läbi kerge sademest korgi eemaldamise ajal vabaneda. Ümberkorkimise käigus ”liqueur de dosage’i” ei lisata. Tegemist on brut nature ehk tuhkkuiva shampanja kategooriaga. Reaalselt ongi veinis 0 grammi suhkrut. Klaasi valades jääb silma ühtne püsiv mullirida ja kuldse varjundiga helkiv värv. Klaasist tõus

Veuve Doussot



Tootekood: 01-660413 Kategooria:

Kas oled vähemalt 18 aastat vana?

Jah