Rossole on segu 70% osas Sangiovesest ning 30% Merlot marjadest. Marjade käsitsikorjele järgneb õrn varte eemaldus. Käärimine koos viinamarjakestadega leiab aset kontrollitud temperatuuril 23°C juures 21 päeva jooksul. Malolaktiline fermentatsioon toimub täielikult vaid uutes vaatides, milles järgneb ka edasine 12-kuuline õilistamine 16°C juures. Veel enne kui vein poelettidele jõuab, lihvitakse seda ka pudelis seistes.
Veini granaatpunane värvigamma ulatub metsmarjadest kirssideni. Suus täidlane, pehmete tanniinide ja pika lõpuga.
Sobib hästi saatma raguud ja pastaroogi, grillitud punast ja valget liha, linnuliha, vanemaid juustusid ja klassikalisi külmi lihalõike.
Saavutused:
2015 Gambero Rosso - 3 Bicchieri
1964-ndal aastal loodud pereettevõtet Livon võib pidada üheks Itaalia Friuli piirkonna tipptootjaks. Alustajaks oli Dorino, edasi tegutsesid firmas Tonino ja Valneo. Praegu on tegev järgmine generatsioon Matteo ja Francesca näol. Tegevust alustati Friuli hinnatuimas valge veini piirkonnas Collios, mis asub Itaalia ja Sloveenia piiri ääres. Veinikelder on aasta-aastalt oma valdusi suurendanud ja nüüdseks on tootmine laienenud ka Chianti piirkonda Borgo Salcetino nime all ning Umbriasse Col Santo veinimõisa näol. Livon on kuulsust kogunud tänu suurele armastusele ja pühendumisele veini vastu. Tulemuseks on võrratud lõpuni viimistletud veinid, mis saavutavad aasta-aastalt järjest rohkem tuntust kogu maailmas ning on võitnud palju rahvusvahelisi auhindu. Livoni veinidele on kokku antud 15 korral kõige kõrgema kvaliteedi tunnus ehk tre bicchieri, neist kaheksal korral sai tunnustuse Braide Alte aiast valminud vein.
Rossole on segu 70% osas Sangiovesest ning 30% Merlot marjadest. Marjade käsitsikorjele järgneb õrn varte eemaldus. Käärimine koos viinamarjakestadega leiab aset kontrollitud temperatuuril 23°C juures 21 päeva jooksul. Malolaktiline fermentatsioon toimub täielikult vaid uutes vaatides, milles järgneb ka edasine 12-kuuline õilistamine 16°C juures. Veel enne kui vein poelettidele jõuab, lihvitakse seda ka pudelis seistes.
Veini granaatpunane värvigamma ulatub metsmarjadest kirssideni. Suus täidlane, pehmete tanniinide ja pika lõpuga.
Sobib hästi saatma raguud ja pastaroogi, grillitud punast ja valget liha, linnuliha, vanemaid juustusid ja klassikalisi külmi lihalõike.
Saavutused:
2015 Gambero Rosso - 3 Bicchieri
1964-ndal aastal loodud pereettevõtet Livon võib pidada üheks Itaalia Friuli piirkonna tipptootjaks. Alustajaks oli Dorino, edasi tegutsesid firmas Tonino ja Valneo. Praegu on tegev järgmine generatsioon Matteo ja Francesca näol. Tegevust alustati Friuli hinnatuimas valge veini piirkonnas Collios, mis asub Itaalia ja Sloveenia piiri ääres. Veinikelder on aasta-aastalt oma valdusi suurendanud ja nüüdseks on tootmine laienenud ka Chianti piirkonda Borgo Salcetino nime all ning Umbriasse Col Santo veinimõisa näol. Livon on kuulsust kogunud tänu suurele armastusele ja pühendumisele veini vastu. Tulemuseks on võrratud lõpuni viimistletud veinid, mis saavutavad aasta-aastalt järjest rohkem tuntust kogu maailmas ning on võitnud palju rahvusvahelisi auhindu. Livoni veinidele on kokku antud 15 korral kõige kõrgema kvaliteedi tunnus ehk tre bicchieri, neist kaheksal korral sai tunnustuse Braide Alte aiast valminud vein.
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.