Kohalikku Prieto Picudo viinamarjasorti viljeletaksegi peamiselt Hispaania põhjaosas Tierra de Leon´is. See viinamarjasort on tundud oma särtsaka happesuse ning tugeva pigmendi poolest ja annab seetõttu hästi marjaseid ning rohkete pehmete tanniinidega veini.
Prieto Picudo viinamarjad selle veini tarbeks on korjatud käsitsi 18kg kastidesse. Fermentatsioon toimub iseeneslikult ehk õhust leiduva pärmiga 21 päeva jooksul 25 kraadi juures. Pärast kääritamist suundub vein prantsuse tammevaatidesse 6 kuuks õilistuma. Enne müügile paiskamist lastakse veinil veel täiendavad 12 kuud pudelis küpseda ja rahuneda.
Särava ning sügava purpurse tooniga. Aroom on intensiivne, tunda on miskit lillelist, punaseid õisi, metsamarju, värskelt küpsetatud saia, mis tuleb koos valge trühvli ja metsaaluse nüanssidega ehk vein väljendab juba julgelt oma imeilusaid sekundaarseid noote. Maitse on rohke ja kompleksne, samal ajal värskendav, suurepärases balansis, hästi integreeritud happesus, pehmed tanniinid. Tunda on maasikakooki ja kreemiseid noote, mis tulenevad malolaktilisest fermentatsioonist tammevaatides.
Ideaalne kaaslane kõiksugustele suupistetele, tapastele, juustud, lihalõigud, pasta ja paella kõrvale.
Dominio de Tares veinimaja loodi aastal 2000 ning neist sai koheselt kogu piirkonna pioneer ja eestkõneleja. Alles 11a varem, aastal 1989 loodi DO Bierzo ametlik apellatsioon, kuigi selle imepisikese veinipiirkonna ajalugu ulatub pikalt phylloxera-eelsesse perioodi ehk 19, sajandisse. Dominio de Tares veinimaja esimene aastakäik oligi 2000, mis saavutas suurt edu ja veinikriitikute heakskiidu ning pani selle tundmatu piirkonna oma tundmatute kohalike viinamarjasortidega maailmakaaridle. Bierzos toimib nö väikepõllumajandussüsteem, kus maalapid on pärandatud isalt pojale ning need lapid omakorda poolitatud järgmise põlvkonna vahel - selles osas väga sarnane näiteks Burgundiale. Keskmine kõrgus merepinnast on 650m.