Ribolla gialla on piirkonnale ainuomane valge viinamarjasort. Sellest vahuveini tehakse väga harva. Peale viinamarjamahla setitamist külmal temperatuuril läbib vein kuuajase fermentatsiooni. Teistkorde kääritamine toimub kinnises autoklaavnõus kuni aprilli kuuni. Vein on õlgkollane, üksikute roheliste säravate peegeldustega. Lõhnabuketis võimutsevad valged lilled, eriti akaatsia, tsitruselised ja mõrumandel. Vahele viskab kohati rosmariini ja teisi aromaatseid ürte. Juues tundub vein brutile omaselt kuiv ja värske happega. Värskendav mõju püsib pikalt. Järelmaitsesse jääb kestma kerge mõrusus.
1964-ndal aastal loodud pereettevõtet Livon võib pidada üheks Itaalia Friuli piirkonna tipptootjaks. Alustajaks oli Dorino, edasi tegutsesid firmas Tonino ja Valneo. Praegu on tegev järgmine generatsioon Matteo ja Francesca näol. Tegevust alustati Friuli hinnatuimas valge veini piirkonnas Collios, mis asub Itaalia ja Sloveenia piiri ääres. Veinikelder on aasta-aastalt oma valdusi suurendanud ja nüüdseks on tootmine laienenud ka Chianti piirkonda Borgo Salcentino nime all ning Umbriasse Col Santo veinimõisa näol. Livon on kuulsust kogunud tänu suurele armastusele ja pühendumisele veini vastu. Tulemuseks on võrratud lõpuni viimistletud veinid, mis saavutavad aasta-aastalt järjest rohkem tuntust kogu maailmas ning on võitnud palju rahvusvahelisi auhindu. Livoni veinidele on kokku antud 15 korral kõige kõrgema kvaliteedi tunnus ehk tre bicchieri, neist kaheksal korral sai tunnustuse Braide Alte aiast valminud vein.
Ribolla gialla on piirkonnale ainuomane valge viinamarjasort. Sellest vahuveini tehakse väga harva. Peale viinamarjamahla setitamist külmal temperatuuril läbib vein kuuajase fermentatsiooni. Teistkorde kääritamine toimub kinnises autoklaavnõus kuni aprilli kuuni. Vein on õlgkollane, üksikute roheliste säravate peegeldustega. Lõhnabuketis võimutsevad valged lilled, eriti akaatsia, tsitruselised ja mõrumandel. Vahele viskab kohati rosmariini ja teisi aromaatseid ürte. Juues tundub vein brutile omaselt kuiv ja värske happega. Värskendav mõju püsib pikalt. Järelmaitsesse jääb kestma kerge mõrusus.
1964-ndal aastal loodud pereettevõtet Livon võib pidada üheks Itaalia Friuli piirkonna tipptootjaks. Alustajaks oli Dorino, edasi tegutsesid firmas Tonino ja Valneo. Praegu on tegev järgmine generatsioon Matteo ja Francesca näol. Tegevust alustati Friuli hinnatuimas valge veini piirkonnas Collios, mis asub Itaalia ja Sloveenia piiri ääres. Veinikelder on aasta-aastalt oma valdusi suurendanud ja nüüdseks on tootmine laienenud ka Chianti piirkonda Borgo Salcentino nime all ning Umbriasse Col Santo veinimõisa näol. Livon on kuulsust kogunud tänu suurele armastusele ja pühendumisele veini vastu. Tulemuseks on võrratud lõpuni viimistletud veinid, mis saavutavad aasta-aastalt järjest rohkem tuntust kogu maailmas ning on võitnud palju rahvusvahelisi auhindu. Livoni veinidele on kokku antud 15 korral kõige kõrgema kvaliteedi tunnus ehk tre bicchieri, neist kaheksal korral sai tunnustuse Braide Alte aiast valminud vein.
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.