Hennersi aastakäigu vahuveini tehakse ainult väga väljapaistvatel aastatel nagu seda oli 2016 - kui veinimeister usub, et viinamarjade kontsentratsioon ja küpsus suudavad luua veini, millel on arengupotentsiaali pikemateks aastateks. Chardonnay toob veini suurepärast struktuuri ja elavat loomu, Pinot Noir omakorda lisab kehandit, ümarust ja rühikust.
Veini on hoitud 60 kuud pärmisettel, mille käigus on tekkinud meeldiv küpsisene, kreemine ja mesine aroom, maitses lisandub meeldiv happesus, soolakus ning mineraalsus.
Dosaaz 8 g/l kohta.
Discorgement veebruaris 2022.
kuni 10% chardonnayst on hoitud 6 kuud ka tammevaadis, mis annab vahuveinile komplekssust juurde.
Seda veini on toodetud 5000 pudelit.
Henners Vineyardi asutas 2007. aastal Lawrence Warr, kes oli pikaaegne vormel 1 insener. Olles vormel 1-st lahkunud, et asutada insenerikonsultatsioonifirma, algasid paralleelselt ideaalse viinamarjaistanduse otsingud. Poolteist aastat hiljem Istutatigi nelja hektari jagu kolm klassikalist vahuveini viinamarjasorti Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier Inglismaa ühte kuivemasse ja päikesepaistelisemasse asukohta, maalilisse Herstmonceux´ külla, 8 km kaugusele merest East Sussexis. Larry nimetas viinamarjaistanduse Henneriks oma prantslasest esivanema Henners Duboisi auks, kes oli sunnitud 18. sajandi lõpul Prantsuse revolutsiooni ajal Pariisist Inglismaale põgenema. Rannikuäärsel asukohal on viinapuuaedadele suur mõju ja eelis. Rikkalik savimuld ja meretuuled muudavad selle koha ideaalselt sobivaks kvaliteetsete vahuveinide tootmiseks. Nad ise rõhutavad, et just meretuuled on nende edu võtmeks, vähendades külmaohtu ja haiguste survet ning tuues veinidesse karge soolsuse. Henners on ka Ühendkuningriigi Sustainable Wines of Great Britain üks asutajaliige.