Stellato Nature puhul on tegemist üsnagi rariteetse ja haruldase veiniga, mis valmistatakse Vermentino marjadest, mida korjatakse vaid kolmelt realt kogu viinamarjaaias. Seetõttu valmistatakse seda vaid 700 pudelit aastas. Marjad korjatakse oktoobrikuu esimesel dekaadil kell 4 hommikul kasutatades kuiv-jääd, et säilitada värskus, vältida oksüdeerumist ning vähendada sulfiidide kasutamist.
Stellato Nature valmistusviis: marjad varretustatakse ning matseratsioon leiab asset viinamarjakestadel kontrollitud temperatuuri juures (10C) terve öö vältel. Sellele järgnev fermentatsioon leiab aset 21 päeva. Pärast kerget filtreerimist jätkab vein pärmisettel nelja kuu jooksul 15C juures roostevabast terasest mahutis, kus toimub pidevalt ka “battonnage”. Stellato Nature pudeldatakse filtreerimata – see annab veinile, mis pudelis edasi küpseb, pika ea.
Veinimeister soovitab ka kodus läbi viia nö oma battonage, mille käigus pudelit aegajalt loksutada, et kindlustada sette kontakt võimalikult suure osaga veinist.
Maitse- ning aroomibuketis leiab tõelise kontsentreeritud Sardiinia, siit leiab nii rosmariini kui tüümiani, mere soolakust ja akaatsia õisi. See lõhnab nagu kohalik leib ja muutub rohelisest õunast kuivatatud puuviljadeks, saatjaks mesised noodid. Hea happesus mängib siin võtme-rolli, mis tagab pika eluea. Vein on pika ja järjekindla lõppmaitsega.
Sobib imeliselt austrite ning karpidega, suitsuse kalaroa ja muude külluslike mereandide juurde.
Stellato Nature puhul on tegemist üsnagi rariteetse ja haruldase veiniga, mis valmistatakse Vermentino marjadest, mida korjatakse vaid kolmelt realt kogu viinamarjaaias. Seetõttu valmistatakse seda vaid 700 pudelit aastas. Marjad korjatakse oktoobrikuu esimesel dekaadil kell 4 hommikul kasutatades kuiv-jääd, et säilitada värskus, vältida oksüdeerumist ning vähendada sulfiidide kasutamist.
Stellato Nature valmistusviis: marjad varretustatakse ning matseratsioon leiab asset viinamarjakestadel kontrollitud temperatuuri juures (10C) terve öö vältel. Sellele järgnev fermentatsioon leiab aset 21 päeva. Pärast kerget filtreerimist jätkab vein pärmisettel nelja kuu jooksul 15C juures roostevabast terasest mahutis, kus toimub pidevalt ka “battonnage”. Stellato Nature pudeldatakse filtreerimata – see annab veinile, mis pudelis edasi küpseb, pika ea.
Veinimeister soovitab ka kodus läbi viia nö oma battonage, mille käigus pudelit aegajalt loksutada, et kindlustada sette kontakt võimalikult suure osaga veinist.
Maitse- ning aroomibuketis leiab tõelise kontsentreeritud Sardiinia, siit leiab nii rosmariini kui tüümiani, mere soolakust ja akaatsia õisi. See lõhnab nagu kohalik leib ja muutub rohelisest õunast kuivatatud puuviljadeks, saatjaks mesised noodid. Hea happesus mängib siin võtme-rolli, mis tagab pika eluea. Vein on pika ja järjekindla lõppmaitsega.
Sobib imeliselt austrite ning karpidega, suitsuse kalaroa ja muude külluslike mereandide juurde.
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.