Kesselstatti perekonnal on seljataga 650 aastane ajalugu Riesling marja taltsutamisel. Kesselstatti veinitegemisel ei kasutata mingit trikitamist. Valitud marjade käsitsi korje perekonna omandis olevatelt järskudelt jõekallastelt, traditsionaalsed veinivalmistamismeetodid, viinamarjades leiduv naturaalne pärm, mis tekitab iseenesesliku käärimisprotsessi ja pikk kestakontakt roostevabast terasest vaatides annavad edasi iga konkreetse apellatsioonaia Rieslingu eripära. Kuni 1999. aastani oli Kesselstatti veinide koduks barokne loss otse iidse Trieri linna katedraali vastas, nüüd on selles veinipood, kultuurikeskus ja Kesselstatti pererestoran. Praegu tehakse kõik veinid Schloss Marienlay’s. Kesselsatt kuulub Mosel-Saar-Ruweri piirkonna parimaid tootjaid ühendavasse organisatsiooni nimega VDP Grosser Ring.
Scharzhofbergeri aiad paiknevad Saari jõe orus klimaatiliselt kogu piirkonna kõige külmemal alal. Aiale on omistatud Grosse Lage klassifikatsioon ehk Bordeaux veinide terminoloogias on tegu esimesse klassi kuuluva veiniaiaga. Sellest pinnasest tulevad eriti soolaka mineraalsusega nõtked veinid. Scharzhofbergeri veinidel on pikk arengupotentsiaal. Kesselstattile kuulub 6,6 hektarit sellest lõuna suunas avatud suure kaldega aiast. Nad on ala suurimad maaomanikud.
2017. aasta saak oli suurepärase kvaliteediga ja madala saagikusega. Käsitsi korjatud viinamarjade fermentatsioon toimub madalal temperatuuril. Šampanjameetodil valmistatud esinduslik vahuvein veedab 3 aastat pudelis settel, selle pika aja jooksul tekivad pudelisse õilsad mullid ja veini iseloom saab kõvasti täidlust ja ümarust juurde. Vein tuleb rikkalikult puuviljane, küpse happesusega ja hea mineraalsusega. Värvilt on vein kuldkollane. Mullid on väiksed, ühtlased ja püsivad. Brut veini suhkrusisaldus jääb 10 grammi juurde liitri kohta. Mitmekülgse lõhnabuketi põhikomponentidena leiab croissanti võisuse ja röstisuse, mustsõstrad ja vanilje. Värskendava mullisuse taustaks on rikkalik puuviljasus. Hape on külmale kliimale kohaselt jõuline. Suus tundub siidine ja elegantne.
Reichsgraf von Kesselstatt Scharzhofberger Riesling Sekt Brut
Kesselstatti perekonnal on seljataga 650 aastane ajalugu Riesling marja taltsutamisel. Kesselstatti veinitegemisel ei kasutata mingit trikitamist. Valitud marjade käsitsi korje perekonna omandis olevatelt järskudelt jõekallastelt, traditsionaalsed veinivalmistamismeetodid, viinamarjades leiduv naturaalne pärm, mis tekitab iseenesesliku käärimisprotsessi ja pikk kestakontakt roostevabast terasest vaatides annavad edasi iga konkreetse apellatsioonaia Rieslingu eripära. Kuni 1999. aastani oli Kesselstatti veinide koduks barokne loss otse iidse Trieri linna katedraali vastas, nüüd on selles veinipood, kultuurikeskus ja Kesselstatti pererestoran. Praegu tehakse kõik veinid Schloss Marienlay’s. Kesselsatt kuulub Mosel-Saar-Ruweri piirkonna parimaid tootjaid ühendavasse organisatsiooni nimega VDP Grosser Ring.
Scharzhofbergeri aiad paiknevad Saari jõe orus klimaatiliselt kogu piirkonna kõige külmemal alal. Aiale on omistatud Grosse Lage klassifikatsioon ehk Bordeaux veinide terminoloogias on tegu esimesse klassi kuuluva veiniaiaga. Sellest pinnasest tulevad eriti soolaka mineraalsusega nõtked veinid. Scharzhofbergeri veinidel on pikk arengupotentsiaal. Kesselstattile kuulub 6,6 hektarit sellest lõuna suunas avatud suure kaldega aiast. Nad on ala suurimad maaomanikud.
2017. aasta saak oli suurepärase kvaliteediga ja madala saagikusega. Käsitsi korjatud viinamarjade fermentatsioon toimub madalal temperatuuril. Šampanjameetodil valmistatud esinduslik vahuvein veedab 3 aastat pudelis settel, selle pika aja jooksul tekivad pudelisse õilsad mullid ja veini iseloom saab kõvasti täidlust ja ümarust juurde. Vein tuleb rikkalikult puuviljane, küpse happesusega ja hea mineraalsusega. Värvilt on vein kuldkollane. Mullid on väiksed, ühtlased ja püsivad. Brut veini suhkrusisaldus jääb 10 grammi juurde liitri kohta. Mitmekülgse lõhnabuketi põhikomponentidena leiab croissanti võisuse ja röstisuse, mustsõstrad ja vanilje. Värskendava mullisuse taustaks on rikkalik puuviljasus. Hape on külmale kliimale kohaselt jõuline. Suus tundub siidine ja elegantne.
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.