Rotari on Mezzacorona grupi Trentost põhja pool asuv ainult vahuveini tootmisele spetsialiseerunud haru. Rahvusvahelistel võistlustel on Rotari vahuveinid saanud piirkonna tipptootja Ferrari järel auväärse teise koha. Nimi Rotari on pandud longobardide kuninga Autari järgi, kes võitles Itaalia eest ja tegi ajalugu andes välja “Rotari edikti” – põhjaliku veinitegemist puudutava käsiraamatu. Trento DOC apellatsioon pandi paika 1993. aastal. Sellest ajast pärinevad ranged reeglid Põhja-Itaalias Dolomiitide jalamil klassikalisel meetodil vahuveinide tootmiseks. Teistkordne kääritamine toimub nagu shampanjalgi pudelis ja pikk settel hoidmine annab veinile vajaliku karakteri ja kvaliteedi. Viinamarjadest on lubatud kasutada Chardonnay’d, Pinot Blanci, Pinot Nerot ja Pinot Meunier’d. Miinimum settel hoidmise aeg on 15 kuud, aastakäigu puhul 24 ja Riservat peab pidama 36 kuud settega kontaktis. Kogu toodang valmib Rotari enda omandis olevatest aedadest käsitsi korjatud viinamarjadest. Viinamarjapõllud paiknevad külmade tuulte poolt vallutatud Adige orus. Põhimõjutajaks on Dolomiitid, tänu millele tekib suur päevase ja öise temperatuuri kõikumine. Sarnane effekt on Champagne alal Montagne de Reimsi mägedel. Rotari Blanc de Blancs vahuvein Cuvee 28+ on settel hoitud keskmiselt 36 kuud. 28+ rõhutab nimes pikka settelhoidmist. Vein tehakse 100% ulatuses Chardonnay’st. Blanc de Blancs on oma olemuselt intensiivne. Lõhnas hõljuvad ninna kollased puuviljad, sarapuupähkel, mandel ja kerge vaniljenoot. Lõppu jääb pärmisaia võisust, mõnusat hapet ja tolmust mineraalsust.
Rotari on Mezzacorona grupi Trentost põhja pool asuv ainult vahuveini tootmisele spetsialiseerunud haru. Rahvusvahelistel võistlustel on Rotari vahuveinid saanud piirkonna tipptootja Ferrari järel auväärse teise koha. Nimi Rotari on pandud longobardide kuninga Autari järgi, kes võitles Itaalia eest ja tegi ajalugu andes välja “Rotari edikti” – põhjaliku veinitegemist puudutava käsiraamatu. Trento DOC apellatsioon pandi paika 1993. aastal. Sellest ajast pärinevad ranged reeglid Põhja-Itaalias Dolomiitide jalamil klassikalisel meetodil vahuveinide tootmiseks. Teistkordne kääritamine toimub nagu shampanjalgi pudelis ja pikk settel hoidmine annab veinile vajaliku karakteri ja kvaliteedi. Viinamarjadest on lubatud kasutada Chardonnay’d, Pinot Blanci, Pinot Nerot ja Pinot Meunier’d. Miinimum settel hoidmise aeg on 15 kuud, aastakäigu puhul 24 ja Riservat peab pidama 36 kuud settega kontaktis. Kogu toodang valmib Rotari enda omandis olevatest aedadest käsitsi korjatud viinamarjadest. Viinamarjapõllud paiknevad külmade tuulte poolt vallutatud Adige orus. Põhimõjutajaks on Dolomiitid, tänu millele tekib suur päevase ja öise temperatuuri kõikumine. Sarnane effekt on Champagne alal Montagne de Reimsi mägedel. Rotari Blanc de Blancs vahuvein Cuvee 28+ on settel hoitud keskmiselt 36 kuud. 28+ rõhutab nimes pikka settelhoidmist. Vein tehakse 100% ulatuses Chardonnay’st. Blanc de Blancs on oma olemuselt intensiivne. Lõhnas hõljuvad ninna kollased puuviljad, sarapuupähkel, mandel ja kerge vaniljenoot. Lõppu jääb pärmisaia võisust, mõnusat hapet ja tolmust mineraalsust.
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.