Šampanjameetodil cava valmistamise keskuseks on Sant Sadurni d’Anoia linnake. Segura Viudase veinimaja kuulub kindalt parimate cavatootjate nimistusse ning on esindatud ka Wine Enthusiasti ajakirja “100 Best Buy” listis. Vahuveinitegu leiab aset 11. sajandist pärit keldrites. Veinimeister Gabriel Suberviolal tuli mõte teha ühe veiniaia põhine tippcava, mis tooks esile kohaliku Xarel-lo unikaalset iseloomu, spvendades seda veelgi tammefermentatsiooni läbi. 1998. aastal pandigi pudelisse kogu cava piirkonna esimene seda tüüpi vahuvein. Eelnevalt ei olnud kunagi Xarel-lot vahuveini jaoks tammevaadis kääritatud ja laagerdatud. Väärikam osa neist marjadest kasvavad kõrgemal asetsevas 71 aastat vanas aias, kus viinamarjad küpsevad oluliselt hiljem ja saagikus on väga madal. Ülejäänud Xarel-lo tuleb 30. a vanustelt viinapuudelt. Uutes vaatides toimuv tammekäsitlus on viie kuu pikkune. Lõplikus segus on ka väiksemas koguses roostevabas keskkonnas valminud Parelladat ja Macabeod, neid teisi klassikalise cava segu marju. Teistkordne kääritamine leiab aset kroonkorgiga suletud pudelites. Kasutusel on oma enda valitud pärmikultuur. Keldris hoitakse veinipudeleid settel vähemalt 30 kuud, mis teeb vahuveinist klassifikatsiooni järgi Gran Reserva. Ümberkorkimisel ei lisata kübetki suhkrulahust, seega saab cava liigitada Brut Nature eksemplaride hulka. Jääksuhkrut on veinis alles 3 grammi liitri kohta.
Torre Galimany Gran Reserva Brut Nature on värvilt õlgkollane ning helgib kuldselt. Mullid on ühtlased ja tõusevad järjekindlalt katkematu rivina pinnale. Lõhnabuketis saame veenduda, et intensiivne Xarel-lo särab oma täies hiilguses. Valged lilled ja ananass on kõvasti üle tammest tekkinud vanilje ja kookosenootide. Täidlane vürtsikus ning peen röstisus kulgevad käsikäes kreemja ja puuviljase, kohati isegi kuivatatud puuviljadele viitava karakteriga.
Segura Viudas Torre Galimany Cava Gran Reserva Brut Nature
Šampanjameetodil cava valmistamise keskuseks on Sant Sadurni d’Anoia linnake. Segura Viudase veinimaja kuulub kindalt parimate cavatootjate nimistusse ning on esindatud ka Wine Enthusiasti ajakirja “100 Best Buy” listis. Vahuveinitegu leiab aset 11. sajandist pärit keldrites. Veinimeister Gabriel Suberviolal tuli mõte teha ühe veiniaia põhine tippcava, mis tooks esile kohaliku Xarel-lo unikaalset iseloomu, spvendades seda veelgi tammefermentatsiooni läbi. 1998. aastal pandigi pudelisse kogu cava piirkonna esimene seda tüüpi vahuvein. Eelnevalt ei olnud kunagi Xarel-lot vahuveini jaoks tammevaadis kääritatud ja laagerdatud. Väärikam osa neist marjadest kasvavad kõrgemal asetsevas 71 aastat vanas aias, kus viinamarjad küpsevad oluliselt hiljem ja saagikus on väga madal. Ülejäänud Xarel-lo tuleb 30. a vanustelt viinapuudelt. Uutes vaatides toimuv tammekäsitlus on viie kuu pikkune. Lõplikus segus on ka väiksemas koguses roostevabas keskkonnas valminud Parelladat ja Macabeod, neid teisi klassikalise cava segu marju. Teistkordne kääritamine leiab aset kroonkorgiga suletud pudelites. Kasutusel on oma enda valitud pärmikultuur. Keldris hoitakse veinipudeleid settel vähemalt 30 kuud, mis teeb vahuveinist klassifikatsiooni järgi Gran Reserva. Ümberkorkimisel ei lisata kübetki suhkrulahust, seega saab cava liigitada Brut Nature eksemplaride hulka. Jääksuhkrut on veinis alles 3 grammi liitri kohta.
Torre Galimany Gran Reserva Brut Nature on värvilt õlgkollane ning helgib kuldselt. Mullid on ühtlased ja tõusevad järjekindlalt katkematu rivina pinnale. Lõhnabuketis saame veenduda, et intensiivne Xarel-lo särab oma täies hiilguses. Valged lilled ja ananass on kõvasti üle tammest tekkinud vanilje ja kookosenootide. Täidlane vürtsikus ning peen röstisus kulgevad käsikäes kreemja ja puuviljase, kohati isegi kuivatatud puuviljadele viitava karakteriga.
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.