Mont de Milieu 1er Cru asub lõunapoosletel nõlvadel, kus päike viinamarju kohe eriliselt paitab, poolkuukujulisel tasasel kaldpinnal, mille on paljude sajandite jooksul sepistanud väike Crioux’ jõgi – Sereini väike lisajõgi. Mont de Milieu pinnas on vähem kivine kui piirkonna teistes osades, on madala viljakusega, mis takistab viinapuude lehestiku tootmist ja suurendab muljetavaldavalt viinamarjade kontsentratsiooni ning nüansirohkust.
Vein on käärinud metsiku pärmiga, seejärel suundunud terastankidesse, kus teinud läbi ka malolaktilise fermentatiooni. Vein on õilistunud 6 kuud ka tammevaatides, millest 20% uued vaadid.
Veinis on jõudu ja maitserohkust olles samaaegselt ümar, mineraalne ning värske. Kompleksses aroomis dominerrivad tsitrused, kollased õunad ja valged lilled. Joo kohe või hoia mõned aastad veel keldris.
Domain Ventoura on eelkõige pereettevõte. Nad omavad Petit Chablis, Chablis ja Chablis Premier Cru alasid Fontenay près Chablis´s kokku 11 hektaril. Nende fookus ja pingutused on kõik suunatud ennekõike viinapuuaedadesse enne, kui mõtlevad millegi pudeldamsiele - vein "tehakse aias valmis", mitte keldris - seal ei ole õigust enam midagi muuta. Kõik alagas 1953.a Auguste´ist, kes oli lihtne talumees. Tal oli 3 lammast, paar lehma, paar aakrit teraviljapõlde ja viinapuaedu. Claude, tema poeg, tegi kõik endast oleneva, et hankida maad juurde ja jõuda selle eelpool nimetatud 11 hektarini. Esimesed 25 a müüdi viinamarju kohalikule kooperatiivile, kuni jõuti otsuseni, et on aeg hakata ise veini tootma ja oma põldude iseloomu väljendama. See on olnud pikk teekond, mille jooksul on õpitud tundma iga viimset kui põllulappi ning selle terroir´ eripära. Tänaseks on veinimaja "jäme ots" Claude´i poja Thomas´i käes. Tema elutöö on veinimaja tehnika moderniseerimine.