Setteline savipinnas, mis kulgeb Aadria merre suubuvate jõgede voogudes kokkutassitud pinnasematerjalist on sobivaks kasvulavaks hea happega vahuveinile. Prosecco viinamarjaks on 100% Glera mari. Viinamarjamahlal lastakse paar päeva külmal temperatuuril settida, sellele järgneb kääritamine samuti madalal temperatuuril. Mullid tulevad veini suletud autoklaavis, osaline areng toimub edasi pärast pudeldamist. Kokku toodetakse vahuveini 30 000 pudelit. Õlgkollasel Proseccol on elav mull. Lõhnabukett on hästi puuviljane ja aromaatne.
1964-ndal aastal loodud pereettevõtet Livon võib pidada üheks Itaalia Friuli piirkonna tipptootjaks. Alustajaks oli Dorino, edasi tegutsesid firmas Tonino ja Valneo. Praegu on tegev järgmine generatsioon Matteo ja Francesca näol. Tegevust alustati Friuli hinnatuimas valge veini piirkonnas Collios, mis asub Itaalia ja Sloveenia piiri ääres. Veinikelder on aasta-aastalt oma valdusi suurendanud ja nüüdseks on tootmine laienenud ka Chianti piirkonda Borgo Salcetino nime all ning Umbriasse Col Santo veinimõisa näol. Livon on kuulsust kogunud tänu suurele armastusele ja pühendumisele veini vastu. Tulemuseks on võrratud lõpuni viimistletud veinid, mis saavutavad aasta-aastalt järjest rohkem tuntust kogu maailmas ning on võitnud palju rahvusvahelisi auhindu. Livoni veinidele on kokku antud 15 korral kõige kõrgema kvaliteedi tunnus ehk tre bicchieri, neist kaheksal korral sai tunnustuse Braide Alte aiast valminud vein.
Setteline savipinnas, mis kulgeb Aadria merre suubuvate jõgede voogudes kokkutassitud pinnasematerjalist on sobivaks kasvulavaks hea happega vahuveinile. Prosecco viinamarjaks on 100% Glera mari. Viinamarjamahlal lastakse paar päeva külmal temperatuuril settida, sellele järgneb kääritamine samuti madalal temperatuuril. Mullid tulevad veini suletud autoklaavis, osaline areng toimub edasi pärast pudeldamist. Kokku toodetakse vahuveini 30 000 pudelit. Õlgkollasel Proseccol on elav mull. Lõhnabukett on hästi puuviljane ja aromaatne.
1964-ndal aastal loodud pereettevõtet Livon võib pidada üheks Itaalia Friuli piirkonna tipptootjaks. Alustajaks oli Dorino, edasi tegutsesid firmas Tonino ja Valneo. Praegu on tegev järgmine generatsioon Matteo ja Francesca näol. Tegevust alustati Friuli hinnatuimas valge veini piirkonnas Collios, mis asub Itaalia ja Sloveenia piiri ääres. Veinikelder on aasta-aastalt oma valdusi suurendanud ja nüüdseks on tootmine laienenud ka Chianti piirkonda Borgo Salcetino nime all ning Umbriasse Col Santo veinimõisa näol. Livon on kuulsust kogunud tänu suurele armastusele ja pühendumisele veini vastu. Tulemuseks on võrratud lõpuni viimistletud veinid, mis saavutavad aasta-aastalt järjest rohkem tuntust kogu maailmas ning on võitnud palju rahvusvahelisi auhindu. Livoni veinidele on kokku antud 15 korral kõige kõrgema kvaliteedi tunnus ehk tre bicchieri, neist kaheksal korral sai tunnustuse Braide Alte aiast valminud vein.
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.