Bestwine klubiliikmetele täishinnaga toodetelt -20%. Tasuta transport alates 50 € Tallinnas (ja alates 100 € väljaspool Tallinna).

Esinduspood:

+372 622 8970

E-pood:

+372 5305 2053 (E–R kell 9–17)

0
0,00 €
Minu ostukorv
Ostukorv on tühi
Kõik kokku:
0,00 €
Tasuta kojuvedu alates 50€

Wine Not?

Gustave Lorentz
Hetkel laost otsas
(1)
45,75 €
(6)
274,50 €

Klubiliikmele kõik täishinnaga tooted -20% 

Bestwine garanteerib veinide 
kõrge kvaliteedi

Tasuta transport 
alates 50€ ostust

Online sommeljee

Tootja Gustave Lorentz
Värvus valge
Riik Prantsusmaa
Viinamarjasort 64% Gewurztraminer, 36% Pinot Gris
Piirkond Alsace
Aastakäik 2021
Apellatsioon Alsace AOC
Alkoholi protsent 14%
Serveerimistemperatuur 10°C
Toote tüüp Valge vein
Maht 75cl
Liik Kaitstud päritolunimetusega vein
Sobivus toiduga aperitiiv, sushi - eriti wasabiga, suitsutatud forellifilee, parmesani juust, comté juust
Kirjeldus
Gustave Lorentz’i veinimaja ajalugu ulatub aastasse 1836 olles üks Alsace’i vanimaid veinitootjaid. Isalt pojale edasi antud teadmised on hetkel 6. põlvkonna käes Georges Lorentz’iga eesotsas. Suur kirg viinamarjakasvatuse vastu oli see, mis ajendas Lorentz’ite pere rajama viinamarjapõlde Altenberg de Bergheim nõlvadele. Aegade algusest on seal viinamarju korjatud käsitsi ning iga põllulapi marjad kääritatakse eraldi, et välja tuua iga terroir’ unikaalsus. Bergheimi külas asuvatest 33ha viinamarjapõldudest peaaegu pooled on Grand Cru alad. Alates aastast 2012 on veinimaja ka orgaaniline. Viinamarjad selle veini jaoks tulevad Grand Cru Altenberg de Bergheim viinapuuaiast, jõuliselt saviselt ja paekiviselt pinnaselt. Viinamarjad korjatakse käsitsi, välja selekteeritakse vaid parimad kobarad ning suunatakse edasi pressi, mis on stabiliseeritud süsinikdioksiidiga vältimaks oksüdatsiooni. Seda esivanematelt päritud meetodit nimetatakse süsinikmatseratsiooniks ning aitab veinil säilitada värskust kaotamata aroomipotentsiaali. Matseratsioon kestab 3 päeva, seejärel toimub viinamarjade üliaeglane pressimine ning järgmisel päeval lastakse veinil settida ja sademel põhja vajuda. Fermentatsiooni käivitub naturaalse pärmiga 100-aastastes tammevaatides. Järgmise etapina segatakse pärmisetet veinis regulaarselt, et soodustada malolaktilist fermentatsiooni, mis annab veinile juurde ümarust ja kreemisust. Vein pudeldatakse üsna varakult ja ilma filtreerimata, et säilitada värskust ja aromaatsust - miks mitte? Vein on välimuselt kahvatukollane. Aroomis tsitruselised nagu greip ja sidrun, floraalsust pojengide näol ning miskit vürtsikat. Maitses meeldivalt kõps happesus, soolakus, puuviljad ja lilled korduvad. Vein on võimas ja ümar, muljetavaldava maitsepikkusega. Naudi kohe või hoia veel 5-7 aastat.
Sarnased tooted