Gustave Lorentz’i veinimaja ajalugu ulatub aastasse 1836 olles üks Alsace’i vanimaid veinitootjaid. Isalt pojale edasi antud teadmised on hetkel 6. põlvkonna käes Georges Lorentz’iga eesotsas. Suur kirg viinamarjakasvatuse vastu oli see, mis ajendas Lorentz’ite pere rajama viinamarjapõlde Altenberg de Bergheim nõlvadele. Aegade algusest on seal viinamarju korjatud käsitsi ning iga põllulapi marjad kääritatakse eraldi, et välja tuua iga terroir’ unikaalsus. Bergheimi külas asuvatest 33ha viinamarjapõldudest peaaegu pooled on Grand Cru alad. Alates aastast 2012 on veinimaja ka orgaaniline.
Viinamarjad selle veini jaoks tulevad Grand Cru Altenberg de Bergheim viinapuuaiast, jõuliselt saviselt ja paekiviselt pinnaselt. Viinamarjad korjatakse käsitsi, välja selekteeritakse vaid parimad kobarad ning suunatakse edasi pressi, mis on stabiliseeritud süsinikdioksiidiga vältimaks oksüdatsiooni. Seda esivanematelt päritud meetodit nimetatakse süsinikmatseratsiooniks ning aitab veinil säilitada värskust kaotamata aroomipotentsiaali. Matseratsioon kestab 3 päeva, seejärel toimub viinamarjade üliaeglane pressimine ning järgmisel päeval lastakse veinil settida ja sademel põhja vajuda. Fermentatsiooni käivitub naturaalse pärmiga 100-aastastes tammevaatides. Järgmise etapina segatakse pärmisetet veinis regulaarselt, et soodustada malolaktilist fermentatsiooni, mis annab veinile juurde ümarust ja kreemisust.
Vein pudeldatakse üsna varakult ja ilma filtreerimata, et säilitada värskust ja aromaatsust - miks mitte?
Vein on välimuselt kahvatukollane. Aroomis tsitruselised nagu greip ja sidrun, floraalsust pojengide näol ning miskit vürtsikat. Maitses meeldivalt kõps happesus, soolakus, puuviljad ja lilled korduvad. Vein on võimas ja ümar, muljetavaldava maitsepikkusega.
Naudi kohe või hoia veel 5-7 aastat.
Gustave Lorentz’i veinimaja ajalugu ulatub aastasse 1836 olles üks Alsace’i vanimaid veinitootjaid. Isalt pojale edasi antud teadmised on hetkel 6. põlvkonna käes Georges Lorentz’iga eesotsas. Suur kirg viinamarjakasvatuse vastu oli see, mis ajendas Lorentz’ite pere rajama viinamarjapõlde Altenberg de Bergheim nõlvadele. Aegade algusest on seal viinamarju korjatud käsitsi ning iga põllulapi marjad kääritatakse eraldi, et välja tuua iga terroir’ unikaalsus. Bergheimi külas asuvatest 33ha viinamarjapõldudest peaaegu pooled on Grand Cru alad. Alates aastast 2012 on veinimaja ka orgaaniline.
Viinamarjad selle veini jaoks tulevad Grand Cru Altenberg de Bergheim viinapuuaiast, jõuliselt saviselt ja paekiviselt pinnaselt. Viinamarjad korjatakse käsitsi, välja selekteeritakse vaid parimad kobarad ning suunatakse edasi pressi, mis on stabiliseeritud süsinikdioksiidiga vältimaks oksüdatsiooni. Seda esivanematelt päritud meetodit nimetatakse süsinikmatseratsiooniks ning aitab veinil säilitada värskust kaotamata aroomipotentsiaali. Matseratsioon kestab 3 päeva, seejärel toimub viinamarjade üliaeglane pressimine ning järgmisel päeval lastakse veinil settida ja sademel põhja vajuda. Fermentatsiooni käivitub naturaalse pärmiga 100-aastastes tammevaatides. Järgmise etapina segatakse pärmisetet veinis regulaarselt, et soodustada malolaktilist fermentatsiooni, mis annab veinile juurde ümarust ja kreemisust.
Vein pudeldatakse üsna varakult ja ilma filtreerimata, et säilitada värskust ja aromaatsust - miks mitte?
Vein on välimuselt kahvatukollane. Aroomis tsitruselised nagu greip ja sidrun, floraalsust pojengide näol ning miskit vürtsikat. Maitses meeldivalt kõps happesus, soolakus, puuviljad ja lilled korduvad. Vein on võimas ja ümar, muljetavaldava maitsepikkusega.
Naudi kohe või hoia veel 5-7 aastat.
Salasõna uuendamiseks täida allolevates lahtrites enda kasutajanimi ja e-posti aadress ning saadame Sinu e-posti aadressile salasõna muutmiseks vajalikud juhised.